Gotovi parket

Gotovi troslojni lakiran parket Gotovi troslojni lakiran krtačen parket Gotovi troslojni oljen parket v deski Gotovi dvoslojni oljen parket v deski

  
Struktura gotovega parketa                                               
a)  UV - olje ali lak                           
b) 4mm masivna površina              
 c) vezana plošča smreka                 
  d) spodnji sloj smreka                      
        
Gotovi parketi so parketi iz vezanega lesa, ki so se najprej pojavili na brazilskem trgu. Gotovi parket je že od vsega začetka izredno priljubljen. Gotovi parketi imajo poseben postopek izdelave, kjer na les nanesejo 6 slojev laka, ki je dodatno oplemeniten z aluminijevim oksidom. Kasneje gotov parket sušijo z UV sušilnikom. Gotovi parket je tako še dodatno odporen proti abraziji.
Gotovi parket se pri talnem gretju lepijo na osnovo, pri talnem gretju ga tako ne priporočamo polagati na plavajoč način.
Za strokovno svetovanje, se obrnite na našo strokovno službo končnih del.

TALNO GRETJE IN GOTOVI PARKET

Dvoslojni ali troslojni parket stabilnih ali srednje stabilnih vrst lesa je najbolj primeren za talno gretje.
Zaradi svoje konstrukcije je bolj stabilen kot klasičen ali masiven parket, ker se manj odziva na nihanja relativne vlažnosti zraka in temperature.

Dovoljena vlažnost podlage in protokol za talno gretje:
  • cementni estrih do 2,0 %, cementni estrih s talnim gretjem do 1,8 %,
  • anhidritni estrih do 0,5 %, anhidritni estrih s talnim gretjem do 0,3%,
  • lesena podlaga 9 ± 2%,
  • iverne in podobne plošče 9 ±2%

Ustrezno osušenost objekta mora zagotoviti investitor - naročnik del. Polagalec ima pravico in dolžnost izmeriti vlago, ter (po dogovoru) svetovati ali sodelovati pri izsuševanju ali izvedbi drugih ukrepov, ki zmanjšujejo vpliv vlage na lesene talne obloge (parketov, laminatov). Polagalec ima po dogovoru z glavnim izvajalcem pravico po lastni presoji odložiti ali prekiniti dela, če oceni, da so pogoji za delo neustrezni, vendar mora o tem predhodno obvestiti investitorja - naročnika del.

protokol za talno gretje pdf.
© 2019 EFCOM d.o.o., Brezovica pri Ljubljani