Masivni parket

MASIVNI KLASIČNI PARKET

Debelina:  8 - 22 mm
Širina:       50 - 120 mm
Dolžina:    120 - 1200 mm

Masivni klasični parket je tovarniško neobdelan. Parket se lepi, brusi in lakira oziroma olji. Masivni parket je zaradi večje debeline primeren za večkratno brušenje - obnavljanje.
»

TEHNO PARKET

Debelina:  10 - 20 mm
Širina:       6 - 10 mm
Dolžina:    200 - 400 mm

Tehno parket je surov parket, imenovan tudi industrijski parket. Zaradi svojih konstrukcijskih lastnosti je tehno parket primeren za zelo močno obremenjene prostore. Tehno parket se obvezno lepi na podlago in po želji lakira ali olji.
»

DVOSLOJNI PARKET

Debelina:  10 - 11 mm
Širina:       70 - 90 mm
Dolžina:    500 - 1200 mm

Dvoslojni parket so tovarniško obdelani parketi. Lahko so lakirani ali oljeni. Gotovi dvoslojni parketi se lahko polagajo na vse vrste podlage (betonski estrih, OSB plošče, ...). Parket je sestavljen iz dveh slojev lesa, ki imajo na vseh štirih straneh spoje pero-utor. Dvoslojni gotovi parket je najbolj primeren za montažo na tla s toplovodnim talnim ogrevanjem.
»

TROSLOJNI PARKET

Debelina:  13 - 15 mm
Širina:       120 - 330 mm
Dolžina:    1000 - 2250 mm

Troslojni parketi so tovarniško obdelani parketi. Lahko so lakirani ali oljeni. Zgornja plast je lahko brušena ali krtačena. Gotovi troslojni parketi se lahko polagajo na vse vrste podlag (betonski estrih, OSB plošče, ...). Parket je sestavljen iz treh slojev lesa. Parket odlikuje enostaven način polaganja, tako imenovano plavajoče polaganje s suhomontažnim klik sistemom spajanja desk. Troslojni parketi se po sestavi glede na izgled vrhnjega sloja delijo na:
  • trilamelni izgled
  • enolavelni izgled
  • finelni izgled.
»
© 2019 EFCOM d.o.o., Brezovica pri Ljubljani